Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Regulamin konkursu kulinarnego: “Bocheńskie smaki”:
I . ORGANIZATORZY
Organizatorem konkursu jest
Stowarzyszenie “Bochnia i Sól” z siedzibą w Bochni przy ul. Ks.Władysława Kuca 10.
II. CEL KONKURSU
Celem konkursu jest
promocja potraw kuchni regionalnej mających szansę na komercjalizację i prezentację kuchni lokalnej oraz tradycyjnej Bocheńszczyzny oraz aktywizacja mieszkańców Bochni, a także wymiana przepisów kulinarnych i budowa więzi wewnątrz społeczności lokalnej.
III. ADRESACI KONKURSU
Konkurs adresowany jest do mieszkańców Bochni i okolic, będących w posiadaniu:
- starych, niepublikowanych przepisów kulinarnych sprzed lat,
- własnych, sprawdzonych przepisów.
IV. WARUNKI UCZESTNICTWA
Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zapoznanie się z regulaminem konkursu oraz dostarczenie na adres redakcji przepisu kulinarnego (preferowane są przepisy ze zdjęciami).
Każdy uczestnik może zgłosić do konkursu maksymalnie dwa przepisy kulinarne. Wraz z nadesłanym przepisem uczestnik konkursu zobowiązany jest podać swoje dane osobowe (imię, nazwisko, dokładny adres oraz numer telefonu lub e-mail).
Przepisy można dostarczyć drogą elektroniczną na adres mailowy redakcji, lub listownie na adres:
Stowarzyszenie ”Bochnia i Sól”, ul. Ks. Władysława Kuca 10, 32-700 Bochnia.
W konkursie nie mogą brać udziału członkowie Stowarzyszenia oraz ich rodziny.
V. SPOSÓB ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU
Termin nadsyłania przepisów kulinarnych upływa z dniem
31 sierpnia 2014 r.
Rozstrzygnięcia konkursu dokona Kapituła wybrana spośród członków Stowarzyszenia “Bochnia i Sól”.
VI OCENA PRAC
Oceny potraw dokona Kapituła Konkursu powołana przez Organizatora.
Przy ocenie potraw Kapituła zwracać będzie szczególną uwagę na:
- smak i zapach,
- związek z Bochnią,
- oryginalność,
- łatwość przyrządzania,
- estetyka,
- zachowanie proporcji, sposób serwowania, kolorystyka, wrażenie ogólne,
- dodatkowym atutem będzie geneza powstania, anegdota lub historia związana z nadesłanym przepisem.
Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
Z posiedzenia komisji konkursowej zostanie sporządzony protokół.
VII. NAGRODY
Kapituła Konkursu przyzna następujące nagrody:
Za zajęcie I miejsca
- nagrodę główną w formie rzeczowej o wartości min. 300 zł.
Za zajęcie II miejsca
- nagrodę rzeczową o wartości min. 200 zł.
Za zajęcie III miejsca
- nagrodę rzeczową o wartości min. 100 zł.
VIII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu.
2. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w swoich materiałach i kampaniach promocyjnych, a także w książce o potrawach z Bochni.
3. Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie.
4. Niniejszy regulamin jest jedynym określającym zasady konkursu.
5. Regulamin konkursu udostępniony jest do wglądu w siedzibie organizatora, a także na stronie internetowej
www.bochniaisol.pl
6. Wszystkie kwestie, których nie obejmuje niniejszy regulamin ustala organizator.
IX. KONTAKT
Dodatkowe informacje udzielane są mailowo:
redakcja [at] bochniaisol.pl
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.