Wydaje się, że sałatka z pora to klasyka wśród sałatek, ale podobno ile kucharek tyle sposobów jej przygotowania. Prezentujemy prosty przepis na taką sałatkę, który przesłała nam Ania z Bochni. Prosimy spróbować ją przygotować i skomentować jak smakowało.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Składniki:
1 duży por
5 jaj ugotowanych na twardo
puszka kukurydzy
10 dkg sera żółtego
3-4 łyżki majonezu
5 średnich ogórków konserwowych
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pora pokroić na cienkie półplasterki, przelać wrzątkiem, odsączyć i schłodzić.
Jaja i ogórki posiekać.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać kukurydzę.
Wszystko razem wymieszać, przyprawić, dodać majonez i ponownie wymieszać.
Zapraszamy wszystkich czytelników portalu www.bochniaisol.pldo przysyłania sprawdzonych przepisów wraz ze zdjęciami, które zamieścimy w kąciku kulinarnym. Być może uda nam się wykreować regionalną potrawę bocheńską.
Najciekawsze przepisy opublikujemy na łamach portalu oraz w książce kucharskiej.
Przepisy prosimy przesyłać na e-mail: redakcja at bochniaisol.pl
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.